Tag roen og velværen fra hestestalden med på jobbet

zz11

Det er vigtigt at der er ro på arbejdspladsen, så det er muligt at fokusere på sit arbejde. Det kan dog være svært, da der ofte er mange mennesker. En arbejdsplads kræver kommunikation mellem medarbejderne og derfor er der ofte støj på arbejdspladsen. Mange arbejdspladser tænker ikke over hvor højt støjniveauet er, da de går i det til dagligt. Du kan prøve selv at holde støjniveauet nede. Brug eksempelvis den ro og velvære, du får fra hestestalden. Den ro kan hjælpe dig på arbejdspladsen, så du selv holder støjen nede. Det er samtidig vigtigt at man gør sin arbejdsplads opmærksom på problemet, da støj på arbejdspladsen har en stor indvirkning på ens fokus. 

Kontor støj

Det stille og rolige arbejdsmiljø

Hvis man har en arbejdsplads med meget støj, så kunne det være en god ide at få lavet en støjmåling. Der findes nogle løsninger, såsom SoundEar, som kan analysere støjniveauet på arbejdspladsen. Her får du en kompetent og informeret analyse af arbejdspladsens støjniveau. Det er faktisk undervurderet hvor vigtigt det er med et roligt arbejdsmiljø. Vi mennesker har svært ved at holde fokus og koncentration, hvis der er for meget støj. Vores koncentrationsevne og effektivitet nedsættes med hele 66%, hvis vi oplever for meget støj. Det vil typisk resultere i at der går 25 minutter før medarbejderen har genvundet koncentrationen. Derfor er det en måde at øge effektiviteten og humøret på arbejdspladsen. Et godt og støjsvagt arbejdsmiljø bør altid være prioriteret højt. 

Det aktive arbejdsmiljø

Det er dog ikke kun vigtigt at have et støjsvagt arbejdsmiljø. Det er også vigtigt at de ansatte har mulighed for at dyrke motion. Det giver både øget koncentration, et godt fællesskab og gladere medarbejdere. En god start kunne være at investere i løbebånd til arbejdspladsen. Der findes mange forskellige løbebånd, som dækker forskellige behov. Fælles for alle løbebånd er den bekvemmelighed de giver. De kan bruges hele året rundt, da der ikke skal tages højde for vind og vejr. Derudover kræver det heller ikke at man tager i et træningscenter. Det kan gøres direkte fra arbejdspladsen, hvilket giver arbejdspladsens medarbejdere mere tid til fritid og familie efter arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *