Sørg for, at din hest har det godt

zz11

Nogle foretrækker de små kæledyr såsom hunde, katte og kaniner, hvilke er lette at have med at gøre og tage sig af. Derimod foretrækker andre et stort dyr som hesten, der kræver noget mere arbejde og dedikation. Mange ser heste og ridning som en tøseting, men i virkeligheden er det en sport og et dyr for både mænd og kvinder i alle aldre, eftersom hesten har været en del af menneskets hverdag de sidste mange tusinde år. Der er mange måder, hvorpå man kan bruge en hest. Nogen har dem på fritidsbasis, nogen på konkurrenceplan, og andre har dem kun for hyggens skyld. Der er ikke noget, der er mere rigtig eller forkert end andet. Det eneste, der er vigtigt, er bare, at man tager sig ordentlig af sin firbenede ven.

Foder der passer til din hests behov

Noget af det første, man bør tænke på i forbindelse med sin hest, er dens foder. Mange køber bare en sæk foder fra den lokale mølle uden at tænke på, hvorvidt det foder er godt for hesten eller ej. Nogle heste har ikke brug for andet foder, men en del af dem skal have noget, der passer til hestens behov. Man kan få foder til alle slags heste. Man kan f.eks. både få til gamle, unge, dem med tendens til kolik eller forfangenhed og til de overvægtige, så hvis din hest har brug for en speciel type foder, så sørg for, at den får det. Det vil spare dig for både penge og besvær, hvis den bare får det rigtige foder fra starten af. Se et stort udvalg af hestefoder. Udover foder bør man supplere med hø eller lignende, så hesten hele tiden har noget at gumle på.

Rigelig motion og pleje

En hest er et stort dyr, som har brug for at forbrænde energi. Derfor er det vigtigt, at hesten får rigelig med motion hver dag. Der er mange måder, hvorpå man kan sørge for motion. Først og fremmest er det vigtigt, at hesten kommer på fold hver dag, så den kan få lov at løbe rundt og græsse lidt. Dette er det ultimative, og uanset om man rider eller ej ved siden af, er det vigtigt, at hesten kommer på fold hver dag, da man ellers kan ende op med en stresset hest med alt for meget energi. En anden måde, hvorved man kan give den motion, er ved at ride. Det skal helst ikke være hver dag, da heste ligesom mennesker har brug for en pause. Dertil er det vigtig, at man varierer lidt i ridningen fra gang til gang. Udover at ride og lukke hesten på fold er der mange måder at motionere hesten på. F.eks. kan man longere den, bruge den som arbejdshest, gå ture med den eller spænde den for en hestevogn.

Udover motionen er det vigtigt, at man giver hesten masser af omsorg og pleje. Det er vigtigt at huske på, at en hest ikke kun er en hobby. Det er ligeledes en ven ligesom eksempelvis en hund, der skal have rigelig med kærlighed og opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *