Sådan skaber du en vintagestemning i dit hjem

zz11

Er du også blevet inspireret af den bølge af retro-stil der er på mode for tiden? Måske kan du selv huske den tidsperiode og er glad for at den tidsperiode har fået en renæssance i vores dage, eller også er du født efter denne tidsperiode, men synes at indretningsstilen på det tidspunkt er rigtig fin.

Uanset hvad din indgangsvinkel til denne indretningsstil er, synes du sikkert at det kan være svært at vide hvor du skal starte henne, og hvordan du kan undgå at din indretning bliver en fiasko.

Læs med videre her, og find ud af hvordan du lettest og bedst skaber en vintagestemning i dit hjem.

Definér hvad du forbinder med stilarten

Hvad tænker du på, når du hører ord som retro og vintage? Kommer du til at tænke på bestemte farver, materialer, møbler og designs? Tag udgangspunkt i hvad vintage og retro er for dig, og brug det som udgangspunkt for din boligindretning.

Der er jo dig der skal bo i dit hjem, så derfor er det også vigtigt at du føler dig godt tilpas der. Brug derfor noget tid på at finde ud af hvad det er som du forbinder med denne stilart, så det på den måde bliver meget lettere for dig at træffe de rigtige indretningsmæssige beslutninger.

Husk også på, at det som andre forbinder med retro ikke altid er det samme som du forbinder det med, og at du derfor må lytte til din egen fornemmelse når du indretter – mens du selvfølgelig er åben for andre inputs.

Kombinér det bedste fra fortiden med det bedste fra nutiden

I stedet for at gå all in på retro indretning og skabe en decideret tidslomme, kommer du meget lettere i mål med den indretning du ønsker, hvis du husker at tænke den moderne tid vi lever på ind i billedet.

Prøv at se om du kan kombinere noget fra fortiden med den måde boligindretningen ser ud på i dag. Et rigtigt godt eksempel på dette er vitrineskabet, som du kan læse mere om ved at klikke her. Du kan måske genkende dette udstillingsskab fra dine bedsteforældres hjem, hvor det måske indeholdt noget mågestel.

Dette skab har virkelig fået en renæssance, og er blevet genfortolket på en sådan måde, at der nu findes en masse vitrineskabe som sagtens kan passe ind i vores moderne indretningsstil, mens det giver et vintage twist på et moderne hjem.

Vælg tidsløse møbler

At købe et møbel kan ofte være en dyr omgang, og det er derfor noget, som man gerne vil undgå så meget som muligt. Derfor er det vigtigt at du tænker over om det møbel du er ved at anskaffe sig, også kan bruges når din indretningssmag måske skifter om nogle år.

Det er derfor en rigtig god idé at du grundigt undersøger hvilket møbel du vil have før du køber, så du er sikker på at vælge rigtig. For at hjælpe dig selv kan du læse forskellige guides på nettet, som guider dig tættere på at gøre det helt rigtige køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *