Sådan får du din hest til at spise mere

zz11

Er du frustreret over din hests dårlige spisevaner? Er du ved at købe dig fattig i kosttilskud og skånefoder men uden held? Mange hesteejere døjer med småtspisende heste, hvilket naturligvis kan virke bekymring. Men fortvivl ej, der er en løsning for selv de mest kræsne heste.

Hvorfor vil min hest ikke spise?

Nogle kæledyr spiser dagen lang. Hvis du efterlader en pose hundefoder til en labrador, så vil den spise indtil den ikke kan gå. Nogle arter af fisk kan decideret spise sig selv ihjel, hvis du tømmer bøtten med fiskefoder i akvarie.

Det er dog mere velkendt blandt hesteejere, at deres hest slet ikke gider spise. Nogle heste er utrolig madglade og kan lokkes til næsten hvad som helst, så længe der er en gulerod i sigte. Andre heste spiser udelukkende for overlevelsens skyld, og denne type kaldes for en “hardkeeper”. 

En hardkeeper tager sig god tid til at spise, de tager lange pauser, har et højt energiniveau og et højt stofskifte. Derfor kan det være svært, at få denne type hest til at indtage mere føde. 

Grovfoder ad libitum

En god tommelfingerregel, når du vil have hesten til at spise mere, er at du altid skal sørger for, at der er grovfoder til rådighed. Din hest kommer næppe til at overspise, hvis det er en hardkeeper, så sørg for at den har adgang til både grovfoder og græs døgnet rundt. 

Derudover kan du opfordre din hest til at spise mere ved at vælge foder med højt fiberindhold, som fylder maven op. Du kan også tilbyde hesten ekstra krybber både inde i stalden og i folden, så den altid har mad tæt på sig. Afslutningsvis kan du opløse metafiber eller roepiller i foderet, hvilket automatisk giver maden mere fylde og substans, uden hesten lægger mærke til det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *