Så er det op på hesten

zz11

Kalder alle hestefans. Har du overvejet at starte til ridning? Så er der måske nogle ting som du skal overveje, når det kommer til en sport som denne. Det er en lærerig sport, som indeholder meget mere end bare kondition. 

Der er også en stor del pleje forbundet med ridning, som er vigtig for båndet mellem hest og rytter. En hest er et mægtigt dyr, men den kommer også i mange størrelser og temperamenter. Derfor skal der også være styr på sikkerheden, hvilket betyder at ridning kan kræve en del udstyr. Læs videre for at blive klogere på de vigtige sikkerhedsforanstaltninger for ridning.

Dressur

Sikkerhed og udstyr

Som de fleste er bekendt med, så er ridning en af de dyrere sport. En hest kan koste mange penge og dertil følger stald, foder og udstyr. Tit kan man dog nøjes med at købe kontingent til en rideskole, hvilket gør det betragteligt billigere. 

Men man skal stadig sørge for eget udstyr, hvilket skal passe til dine kropsmål. Man skal altid bruge hjelm, og i nogle tilfælde også en sikkerhedsvest som kan beskytte ryggen. Dertil kommer også ridetøj og støvler. Det er vigtigt at understrege at der skal bruges en ridehjelm til ridning. Det er alt for risikabelt at forsøge sig med en cykelhjelm for at spare penge. Så hellere investere lidt flere penge i noget ordentligt udstyr, der er skabt til formålet.

Vælger du at købe din egen hest, skal der også købes udstyr til denne. Her er det også vigtigt at finde udstyr som passer til hestens mål. Det er vigtigt at både rytter og hest er komfortable under ridning, da det ellers kan føre til irritation og ulydighed fra hesten. Man går gerne til ridning på grund af interessen for heste, men i sidste ende har relationen mellem hest og rytter, også stor betydning for sikkerheden. Rytteren kan ikke være forberedt på alt der kan ske, men man kommer lang vej ved at kende sin hest.

Dressur

Vedligeholdelse og opbevaring af udstyr

Som før nævnt kan udstyr være dyrt, og derfor er det vigtigt at vedligeholde og opbevare det ordentligt. Særligt seletøj og sadel bør renses jævnligt og smøres med læderolie. Hvis det ikke gøres, kan selen blive ødelagt og muligvis knække under brug, hvilket kan være farligt. 

Derudover er det vigtigt at opbevare udstyret fornuftigt og aflåst, for at sikre mod tyveri. Har du ikke et rum med lås, er det heldigvis nemt at få en lås monteret. På den måde er du sikret at dit værdifulde udstyr, ikke bliver stjålet. Det er også under tyveriforsøg at man kan få ødelagt sine låse, og derfor kan det være en god idé at kende nummeret på en låsesmed, der kan reparere låse.

 

Hest med westernudstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *