Sådan forbereder du dig til et ridestævne

zz11

Står du netop og skal til dit første ridestævne? I det tilfælde kan nerverne godt sidde lidt uden på tøjet, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Derfor stiller du måske også en række spørgsmål til, hvordan du forbereder dig bedst muligt. I den anledning får du her et par fif til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, så du er er klar til et godt stævne. 

Dressur

Du kan godt!

Det er få dage inden ridestævnet løber af stablen. Du er nervøs, kan du mærke. Faktisk så nervøs, at du lige nu har svært ved at finde ud af, hvad du kan gøre og ikke gøre. Først og fremmest er det vigtigt, at du husker dig selv på, det nok skal gå. Det er klart, at nervøsiteten ligger og lurer en smule, fordi det er dit første stævne. 

Faktisk siger man om nervøsitet, at det kan være positiv ting. Det får nemlig adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen og kan gøre, at du bliver bedre til at fokusere på resultatetet og det, der i virkeligheden tæller. 

Det medvirker generelt til hurtigere reaktioner og gør dig mere frisk. Desto mere du siger til dig selv ”jeg kan godt”, desto mere formår du at overbevise dig selv om, at selvfølgelig kan du det. 

Du har med sikkerhed øvet programmet en masse gange op til stævnet, hvor det er gået præcis, som det skulle. Hvorfor skulle det ikke også gøre det igen? Du ved med dig selv, at du har evnerne til at gøre det. Vend derfor angsten til noget positivt og mind dig selv om, at du har de rette kompetencer. Du er dygtig. 

Rytter

Undgå perfektionisme 

Mange ryttere, håndboldspiller eller fodboldspillere kan indimellem have tendens til at slå sig selv oveni hovedet, hvis noget ikke går som forventet. Hvad, der er værd at huske, er, at du gør det, du kan gøre. Det er ikke alt, du kan kontrollere. Derfor bør du først og fremmest fokusere på at undgå at bekymre dig om de ting, der muligvis kan gå galt under stævnet. Sørg derimod for at bruge din energi på andre ting, som du måske kan ændre inden stævnet. Det giver dig også langt bedre muligheder for at klare det godt. 

Det, du kan kontrollere, det er for eksempel starttider, rutinen, udstyret og klargøring af hesten. Din planlægning er noget, der er vigtigt at få styr på og kontrollere. På den måde er dine rammer allerede gode. Det kan desuden hjælpe dig med at bevare roen. 

En anden god øvelse er at distrahere dig selv op til stævnet. Det kan være, du forinden bruger en masse energi på at overveje, hvad der muligvis kan gå galt. Forkæl derimod dig selv og tag en tur til frisøren. Hvis du bor i Ishøj og omegn, er der rig mulighed for dygtige frisører rundt omkring i byen, som kan pifte dit hår op inden stævnet. Det kan være med til at distrahere dig fra en masse bekymringer. Du kan se en oversigt over de forskellige lokale frisører i Ishøj her.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *