Pas på din baby eller dit barn når du har hest

zz11

Heste er nogle utrolig store dyr. Når man har en hest derhjemme, mens du også skal til at have børn, er det vigtigt, at man passer på babyen, eller barnet, når man har en hest. Selvom det er et rimelig harmløst dyr, så længe man behandler det ordentligt, er de stadig i stand til mange ting. Derfor er det utrolig vigtigt at passe på de små, når man har hest.

Rensning af hove på hest

Et godt forhold mellem hesten og babyen

Når man nu har en hest, er det ikke ligefrem noget, man bare kan skille sig af med, hvis barnet ikke får et godt forhold til hesten. Babyer kræver meget tid, som kan tage tid væk fra vigtige ting med hesten. For eksempel er pottetræning med den lille noget, der kan optage en del tid.

Heste er nogle store dyr, der ikke altid kan kontrolleres 100 procent. Derfor er det vigtigt, at man lære sit barn at holde en bestemt afstand fra hesten, især hvis man ikke kan stå og holde øje med dem. Der er nemlig sket mange uheld med heste, der sparker eller tramper på børn, fordi det føler sig truet. Du kan lære at læse hestens humør eller finde alt muligt andet om heste på nyheder24.dk.

Pasning af hest

Hvordan du lære barnet at omgås med hesten

Det går jo ikke, hvis barnet ikke kan lære, hvordan man omgås med hesten. Derfor kan man lære dem, hvordan de skal opføre sig, når de er sammen med heste fra de er helt små. Så sidder det nemlig fast, til når de bliver ældre, og så er der en bedre chance for, at barnet og hesten udvikler et godt forhold.

De skal lære ansvaret ved at have en hest. Når man for eksempel skal børste den, ride på den, eller nogle af de mange andre ting, men de skal altså også have lov til at bruge tid med hesten uden de mange ting, man skal gøre. Så tænker de heller ikke, at den her hest bare er en pligt og ikke et dyr. 

Det er klart, at barnet skal vænne sig til at omgås med heste, selv helt fra de er babyer. Så ligger det mere naturligt for dem at være sammen med heste, når de bliver ældre. De skal selvfølgelig også lære, hvordan man lige helt præcist skal opføre sig, men det vigtigste er, at man er rolig, og har de regler, som man skal eller ikke skal gøre, i baghovedet.

Det er en god ide at holde øje med, hvordan tingene går i starten. Børn forstår ikke altid alle regler, så hvis de gør noget forkert, kan du være der til at sige det. Men efter et stykke tid lærer de nok hesten at kende og får et rigtig godt forhold med den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *