Mange overvejelser inden du får en hest

zz11

Der er især mange piger som elsker at tilbringe tid med heste. Mange finder ro i sjælen fordi heste er fredelige dyr, som du både kan nusse om og ride på. I dag starter mange børn til ridning i en tidlig alder og får med tiden en drøm om at få deres egen hest. Det kræver tid, plads og økonomi hvis du gerne vil have din egen hest. Hesten skal både have foder, en staldplads samt pleje og passes på daglig basis. Nogen vælger at få deres hest opstaldet tæt på hjemmet, så det er nemt at komme forbi og sige hej til den. 

Dressur

Er en hest det rette valg for dig?

Det er vigtigt at du tænker dig grundigt om inden du anskaffer dig en hest. Det er ikke en billig investering, da en god ridehest hurtigt kan koste mange tusind kr. Du skal overveje mange ting og regne på, om du har råd til at have den. Der er månedlige udgifter som fodring og opstaldning og skal samtidig tænke på, at den indimellem skal have skiftet sko og en tur forbi dyrlægen. Derudover er det en god ide hvis du afsætter penge til ride udstyr, da meget udstyr hurtigt bliver slidt hvis du bruger det ofte. 

Hvad er dit behov?

Udover det økonomiske perspektiv skal du også overveje hvilken type hest du gerne vil have. Det er vigtigt du overvejer hesteracen ud fra hvad dine forventninger er til den. Skal hesten bruges til hyggeridning eller f.eks. til dressur? Det anbefales at du kommer ud og ser på forskellige heste, så du kan finde ud af, om der er en god kemi. 

Sadel

Hvad gør du når du skal på ferie?

En anden vigtig parameter du skal have i baghovedet, er hvilke muligheder du har for pasning hvis du f.eks. skal ud at rejse. Hvis du er sikker på dit valg om en hest og har en løsning i tilfælde af ferie, så skal du ikke være bekymret for at booke en rejse sydpå. På hjemmesiden http://southern.dk/slap-af-sydpaa/. kan du booke ferie og glæde dig til at slappe af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *