Lån penge selvom du er i RKI

zz11

Modsat hvad mange tror, kan du faktisk sagtens låne penge, selvom du står registreret i RKI. Når du allerede er havnet der, bør du dog overveje, om det er klogt at låne endnu flere penge. 

Lån trods RKI

Der er forskellige årsager til, at man kan havne i RKI. RKI er Ribers Kredit Information og her ender du, hvis du er registreret som dårlig betaler af nogle, du skylder penge. Det kan være dine helt almindelige regninger, men det kan også være fordi, du ikke har fået tilbagebetalt et lån. Du kan dog sagtens tage et lån trods RKI

Kreditkort og computer

Sådan gør du

Hvis du har brug for at låne penge, selvom du står i RKI, gør du bare, som du normalt ville gøre, når du vil låne penge. Du kan tage et kviklån eller et forbrugslån på internettet med få klik. Du skal bare være myndig. Brug eventuelt en sammenligningsportal, hvor du kan se, hvad renterne og løbeperioden er, hos de forskellige udlånere. 

Vær dog opmærksom på, at du skal bruge dit CPR-nummer. Det bruger udlånere til at se, om du er en dårlig betaler og er registreret i RKI. De renter, du får vist, kan derfor godt variere fra dem, der egentligt gælder for dig. Du vil nemlig opleve højere renter, når du står registreret i RKI, fordi udlånerne løber en større risiko ved at låne til dig. 

Sover i sengen

Tag dine forholdsregler

For mange mennesker er det fristende at låne penge til dagen og vejen. Dog skal du altid være opmærksom på, at du låner inden for rimelighedens grænser, så du kan tilbagebetale det lånte beløb og renterne. Så sover du bare bedre om natten.

Sørg derfor altid at overveje følgende, inden du låner penge:

  • Hvad er tilbagebetalingsfristen – Og er den realistisk set i forhold til din indkomst?
  • Kan du tilbagebetale beløbet til tiden, selvom du eksempelvis mister dit arbejde eller går ned i timer? 
  • Passer renterne ind i din økonomi eller kan du gøre det billigere? 

Der er ingen grund til at forgælde sig op over begge ører på grund af simpelt forbrug. At tage et lån skal derfor tages alvorligt, særligt hvis du står i RKI. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *