Jagt fra hesteryg

zz11

Der er ikke mange, der ikke på den ene eller anden måde kender til hubertusjagten eller andre former for jagt på hesteryg. Det mest malende billede af ham, er den amerikanske cowboy, der sidder rank på ryggen af sin firbenede kompagnon med geværet støttende på det ene lår og løbet pegende op mod himlen. Men, findes den form for jagt stadig i dag og i givet fald eksisterer den så herhjemme? Det ser vi nærmere på her. 

hubertusryttere i skoven

Hubertusjagt i dag

Der er ikke hverken våben, hunde eller rigtige byttedyr i den moderne udgave af Hubertusjagten. Det er rødjakkede ryttere med rævehaler på den ene skulder, der repræsenterer byttet mens hundene helt er blevet sorteret fra.

Der er altså ikke meget cowboy eller skyderi over den gamle form for jagt. For dem, der dyrker traditionen er det heller ikke jagten, der er omdrejningspunktet, men i stedet oplevelsen, traditionen og måske også de røde jakker. 

Selv i gamle dage vatr skydevåben ikke en del af denne form for jagt. I stedet var det de mange, veltrænede hunde, der stod for både fangst og aflivning af byttet. En tradition, der for længst er blevet afskaffet. I dag er det en langt mere civiliseret form for sport, der tiltrækker mange tilskuer og giver de deltagende ryttere en oplevelse for livet.

hubertusryttere på mark

Jagt fra jorden

I stedet er det den klassiske form for jagt fra jorden eller vagttårn, der er mest udbredt i dag. Her kan du med en våbentilladelse og et jagttegn jage og nedlægge en stor del af de mange former for vildt vi har gående frit i den danske natur. 

Jagten har fået en renæssance gennem de sidste år, hvor mange unge mænd og kvinder er begyndt at vise interesse for den gamle sport. Det er meget i tråd med de andre trends, der røre sig i dag. Alle peger i retningen af, at vi søger tilbage mod en simplere tid, hvor Facebook, iPhones og tablets ikke var en del af hverdagen og jagten er bare en af de mange ældre hobbyformer, der er ved at komme tilbage på mode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *