4 fantastiske ideer til juleferien 2020 – den jul man aldrig vil glemme

zz11

Som ordsproget siger – “ude godt men hjemme bedst”. Dette er meget sandt for året 2020, hvor de fleste føler det er bedst at holde sig indenfor hjemmets fire vægge. Mange har derfor også et ønske om, at skabe en speciel og hyggelig julestemning netop her. 

Det behøver heldigvis ikke at være særligt svært at gøre – for julen er netop de dage om året, hvor der er mange muligheder for at få en speciel tid sammen.

Her er 4 fantastiske ideer til juleferien, så man vil huske julen 2020 som en af de bedste man har haft.

1. Sæt lys på bordet og find jule puslespillet frem

Der er mange opgaver i julens tid som kan føles hektiske og nogle gange endda stressende. Derfor er juledagene en tid hvor det ikke gør noget, at man har ideer til juleferien der er lidt mere meditative. Der findes i dag puslespil i så mange varianter, at det er sjovt for alle – hvad end man udfordrer sig selv eller er flere om at få den sidste brik på plads. At lave en juletradition over brikkerne på bordet, er en fantastisk måde hvorpå man får mere nærhed i julen.

 julepynt af trylledej

2. Skab unik og mindeværdig julepynt ud af trylledej 

Det er nemt at lave trylledej med lidt salt, mel og en varm ovn. Tilføj eventuelt lidt vanilje til ovnen mens den varmer, så rummet får en dejlig duft. 

Man kan forme trylledejen på alle måder og gøre sit julepynt helt personligt og unikt. Herefter kan julepynten tilsættes farve med eksempelvis hobbymaling. Ideer til juleferien behøver slet ikke at være kringlet, for en enkelt trylledej kan give flere timers sjov – samtidigt med at resultatet pynter smukt på træet eller kan gives som gave til nære venner. 

 

3. Find et varmt tæppe og pude og sæt julebogen på lyd

Hvad med H.C. Andersens juleeventyr foran pejsen med en varm kop kakao i hånden? De fleste af os har glemt at bøger er noget man kan nyde sammen med sin familie. I stedet for at se en film, så kan man tænde op i pejsen og sætte sig sammen med boller og kakao, og lytte til eventyr som i gamle dage. Der er ikke engang brug for, at en bestemt person læser højt. Det er nemlig nemt at finde lydbøger i dag, som gør oplevelsen levende og fortryller alles opmærksomhed. 

4. Send en betænksom gave til en man tænker på

Ideer til juleferien kan også være, at man selv kreerer en gaveide derhjemme som man kan sende til en der vil blive glad for overraskelsen et helt andet sted i landet. Man kan bage kager der pakkes ind med et kort, lave hjemmelavet chokolader fyldt med julens dufte af appelsin eller marcipan. Man kan også blot skrive et brev, hvor man fortæller om hvad der er sket i årets løb og spørger til hvordan det går. En af de største gaver i livet, er trods alt at give til andre. En gave til en jul der aldrig glemmes. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *