Hvilken disciplin inden for ridesporten er lige dig?

zz11

Ridesporten er rigtig mange ting og meget mere end det, som ikke-heste-mennesker forbinder med ”ridning”. Hvis du allerede har modtaget rideundervisning i en periode, så er du formentlig blevet bekendt med, at der findes mange typer af discipliner inden for ridesporten. Men hvilken en passer til dig? 

I denne artikel vil du få et lille indblik i nogle af de mest populære discipliner inden for ridesporten.

Hest med westernudstyr

Adrenalin, fart over feltet, ynde eller lange ture?

Er du den vilde type, der godt kan lide fart over feltet og adrenalin i blodet? Eller er du typen, der gør en dyd ud af at levere en perfekt præstation? Her kommer en lille oversigt over nogle af de mest populære discipliner:

  • Dressur
  • Springning
  • Western
  • Distance
  • Jagt
  • Military
  • Væddeløb
  • Vognkørsel.

Dressur er den mest dyrkede disciplin. Dressuren danner nemlig grundlag for mere eller mindre alle andre discipliner. Det er i dressuren, at du og hesten lærer at have et godt samspil og forstå selv de små signaler og bruge hjælperne korrekt. Der findes rigtig mange niveauer inden for dressuren, hvor det starter i det helt små med klubstævner på begynderniveau og helt op til OL. 

Kan du godt lide fart over feltet, så er springning måske noget for dig. Her er det ikke kun farten, men også en hel masse teknikker, der skal trænes og praktiseres for at opnå et godt resultat. Ved ridebanespringning falder forhindringerne sammen, hvis hesten rammer dem. Tager vi modsat military og jagt, så er der tale om faste forhindringer, der kan være alt fra væltede træer til høballer og kasser. Her er det ekstra vigtigt, at man rider sikkert. Andre discipliner med fart over feltet er galopløb eller travløb.

Vognkørsel er ikke helt så udbredt, men det er stadig en disciplin inden for ridesporten, og der findes mange grene herunder. Vil du gerne ride på en helt anden måde, så er det måske western, du skal kigge nærmere på. Her trænes der hverken høje løft eller at gå til bidet, og signalerne er lidt anderledes, hvor du skal kunne ride med én hånd.

En mere afslappet disciplin er distanceridning. Her får du en strækning, som du skal ride inden for en given tid, men der bliver ikke givet points for opstilling m.v. 

Penge

Du kan eventuelt låne penge til at komme i gang

Vil du gerne prøve en disciplin af, eller vil du bare gerne springe helhjertet på en disciplin, men har du ikke pengene til det på nuværende tidspunkt, så kan du eksempelvis tage et online lån. De findes i alle mulige størrelser fra 50 kr. og op til 500.000 kr. 

Du kan se en oversigt over lån her. Der er nemlig forskel på lånebetingelserne, alt efter din alder, lånebeløbet osv. Sammenlign forskellige lån, så du får det mest fordelagtige med lavest omkostninger. Du skal ikke redegøre for, hvad du skal bruge de lånte penge til – låneudbyderen vil blot tjekke dine skatteoplysninger via dit NemID, så du kan kreditvurderes. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *