Hvad skal din sang til konfirmanden handle om?

zz11

Der er mange ting, der skal være på plads inden den store dag for de unge konfirmander. Tøjet spiller en stor rolle, og samtidigt sørger forældre og familie — og måske endda konfirmanden selv — for at skrive spændende og rørende taler, som de kan underholde med i løbet af dagen. Mangler du gode råd og tips til den store dag, kan du med fordel tage et kig forbi konfirmationsnyt.dk, hvor du finder alt om emnet.

En sang kan også være et spændende indslag til en konfirmation og kan både fungere perfekt som supplement til en tale eller som et alternativ, hvis man ikke er glad for at skulle slå på glasset og rejse sig op og tale for forsamlingen.

rose

Desuden viser man ved at skrive en sang, at man holder af konfirmanden, og at man gerne vil give dem et ord med på deres store dag. Og derudover kan de heldigvis gemme sangteksten i mange år fremover som et hyggeligt minde. Men hvordan griber man sådan en udfordring an?

Tænk over, hvad der bedst kendetegner konfirmanden

Jo bedre du kender konfirmanden, jo nemmere vil det være for dig at finde på noget at skrive om. Kom gerne vidt omkring, og husk at fokusere på de positive ting, konfirmanden har opnået og kan være stolt af.

konfirmation

Husk dog også på, at det måske ikke er alle gæsterne, der kender konfirmanden lige så godt, som du måske gør, og at sangen derfor ikke må blive for indforstået. Hvis alle kan følge med, bliver din sang med sikkerhed et succesfuldt indslag.

Tænk på rimene

En sang skal rime, og det kan være svært at finde de rigtige ord på de rigtige tidspunkter. Et godt råd kan være at starte med at skrive ned, hvilke generelle temaer eller emner du vil have, sangen skal handle om. Herefter kan du finde nogle nøgleord indenfor disse emner, som rimer, og prøve at placere dem sidst i sætningerne. Mangler du stadig hjælp, findes der rimordbøger på nettet, du kan benytte dig af.

Vælg melodien med omhu

Hvilken melodi du vælger at bygge din sang på spiller en stor rolle, da det er vigtigt, at alle gæster kan synge med. Sørg derfor for at vælge en melodi, som er velkendt blandt folk i alle aldre, da konfirmationer tit er for gæster i alle aldre.

Præsentationen betyder meget

Når du skriver en sang til konfirmanden er det en god idé at udskrive en masse eksemplarer af teksten, så der er nok til, at alle kan følge med. Udover at pynte sangteksten med festlige ikoner og søde billeder af konfirmanden, kan du også gøre noget ekstra ud af måden, sangteksterne præsenteres på. For eksempel kan sangteksterne rulles sammen og farves, så de ligner cigarer, og lægges i en fin æske.

Mulighederne er uendelige — så længe du fanger essensen af konfirmanden og deres interesser. Har du brug for flere tips til sangskrivningen, kan du læse mere på konfirmationsnyt.dk/gode-raad-til-at-skrive-konfirmationssangen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *