Hestens frie liv

zz11

Vi kan alle være enige om, at hesten er en af verdens smukkeste væsner. Mange af os ønsker at kunne leve med hestene så meget som muligt, men hvor kommer hestene fra? De har ikke altid siddet indhegnet bag diverse elektriske hegne, ikke fordi vi siger at de har det dårligt, mange heste har det rigtig godt (dog er der en del, som ikke har det så godt), i tidernes morgen løb hestene frit rundt, ikke kun i Danmark, men i næsten alle dele af verden. Hesten løb rundt i store eller mindre flokke, hvor de drev efter de mest frugtbare områder de kunne finde. Dengang havde hesten ikke mange rovdyr som drev dem, men i Danmark var ulven en stor del af Danmark og mange andre lande, og det var især ulven som jagtede enkelte heste, som var sluppet væk fra flokken. Mange få steder lever heste nu i det frie, det bedste vi kommer på frie heste, er heste i store indhegninger eller i nationalparker. I nationalparkerne kan vi klart anbefale, at du tager afsted på en lille camping tur, for at opleve hestene i det fire, du kan finde et billigt telt, hvis du gerne vil ud og opleve dette.

Hvad skete der med hesten?

Stille og roligt begyndte hesten at blive fanget og indhegnet, nu er hesten blevet tæmmet og bliver primært brugt af mennesker til ridning eller andre lignende aktiviteter. Til at starte med blev hesten primært brugt som arbejdskraft, her var det fokus på store stærke heste, som enten kunne bruges til at flytte store maskiner, som f.eks. i marken hvor hesten pløjede marken dagen lang. Derudover blev hesten også brugt i skoven, hvor den flyttede store træer dagen lang. Senere hen kom de industrielle maskiner, og hesten blev mindre nødvendig som arbejdskraft. Selvom at hestene ikke blev brugt som direkte arbejdskraft, så blev hestene stadig brugt som transportmiddel verden rundt, dette var inden at opfindelser såsom bilen kom, og lige da den kom, fordi dengang var en hest meget billigere i forhold til en bil. Men da bilen blev noget som alle havde, så var der lige pludselig ingen som skulle bruge hesten mere. Derfor begyndte mængden af heste befolkningen at svinde ind. Der er stadig mange heste i verdenen, men heste bliver i dag primært brugt til sport og som hygge dyr.

Hvad kommer der til at ske med hesten i fremtiden?

Dette spørgsmål er et som er rigtig svært at svare på. Man kan sige at hestens eksistens primært er afhængig af vores interesse i dem. Rigtig mange elsker heste (inklusiv mig), men det er ikke sikkert af de næste generationer af mennesker, kommer til at elske heste ligeså meget, og hvis denne interesse falmer, så bliver heste befolkningen automatisk mindre og mindre, i takt med at færre mennesker interessere sig for dem. Dette gælder dog ikke kun for heste, men også husdyr såsom hunden eller katten, hvis ingen vil have dem, så får de hellere ikke muligheden for at formere sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *