Kan man virkelig låne penge gratis?

zz11

Det lyder umiddelbart som en selvmodsigelse. Men ja, det kan godt lade sig gøre, at låne penge gratis. Men inden du flipper helt ud over den gode nyhed, lad os lige lægge en lille dæmper på.

Ja, du kan godt nok tage lån der ikke koster en rød reje. Lån som er helt gratis, uden gebyrer og uden renter. Men det er altså ikke de store beløb du kan låne gratis. Det ville være økonomisk selvmord for en hvilken som helst lånyder. 

guldkort kontra pose på to skærme

Gratis, men kun en gang

Gratis lån kan du typisk kun få det allerførste gang, når du prøver et forbrugslån. Og det er også kun små beløb. Afhængig af lånyderen kan det være op til 1000,- kroner eller måske op til 5000,-

Også lånydere skal jo leve af noget. Deres indtægt er de renter og gebyrer du betaler for et lån. Men nogle af dem vil gerne hilse dig velkommen med tilbud om et gratis lån. Og hvorfor skulle du takke nej?

Der findes også andre former for gratis lån. Altså udover de penge du måske kan låne af bedstemor. Der findes varekreditter som er gratis. Fx når du vil købe dyrt udstyr til ridning, bliver du måske tilbudt rente- og gebyrfrie lån. De er reelle nok, hvis du ellers opfylder betingelserne. 

Men det er ikke rigtige pengelån. Her drejer det sig faktisk om en afbetalingsordning, hvor du betaler for en vare over en aftalt periode. Du får aldrig penge ind på kontoen. 

pung med kontanter og kort

Kviklån og andre forbrugslån

Forbrugslån er blevet meget populære. De mest populære er de såkaldte kviklån. Se denne guide for Lån penge gratis & Lån penge. Her finder du et godt overblik over de mange forskellige tilbud på forbrugslån. 

Forbrugslån er lån hvor du suverænt selv bestemmer hvad du vil bruge pengene til. En kredit i banken er normalt altid bundet til et eller andet formål. Et billån kan du fx kun bruge til at købe en bil med. Der er også en række betingelser knyttet til. Fx skal bilen være kaskoforsikret. Bilen fungerer nemlig som bankens sikkerhed. 

Med forbrugslån er der ingen der stiller nærgående spørgsmål. Den eneste betingelse er, at du tilbagebetaler dit lån som aftalt. Forbrugslån er også meget ukomplicerede. Du skal bare have et CPR nummer, en NEM-Id og en bankkonto. Så kan du ansøge om et forbrugslån over mobilen. Er det et kviklån, kan du få pengene på kontoen på under en time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *