Gør stalden klar til forår og sommer

zz11

Når vejret bliver en smule varmere, er det det perfekte tidspunkt at begynde at ride mere. Det kan hurtigt blive koldt for ens hest at være udenfor om vinteren, og den frosne jord kan være ekstra hård mod din hest. Derfor er foråret og sommeren det perfekte tidpunkt til at få din hest i topform igen. 

Ryd op 

En stald kan hurtigt blive uoverskuelig, hvis den er rodet og snavset. Det er irriterende at skulle lede efter alt ens udstyr, hver gang man skal ud at ride på sin hest. Når man alligevel skal til at lave forårsrengøring derhjemme, så kan man lige så godt forsætte ude i stalden. 

Der er mange, som gemmer på en masse ting ude i deres stald, som er med til at gøre det rodet. I år kan være året, hvor du får helt styr på rodet, så du nemt kan finde alt, hvad du skal bruge fremover. 

Udover det er praktisk at organisere stalden, så er det også tilfredsstillende. Det er altid rart at komme et sted hen, hvor der er ryddeligt og rent. Så er det også et kæmpe plus, hvis det er nemt at finde rundt, når man skal bruge noget. 

Gør hovedrent i stalden 

Det kan hurtigt blive meget beskidt i en stald, og hen over vinteren kan det være svært at gøre det helt rent. Når vejret bliver bedre, er det som regel nemmere at lukke hestene ud på græsset, så du kan komme i bund med rengøringen. 

Det kan være en god ide at tømme stalden helt for hø osv., så du kan gøre hovedrent. Gulvet kan have godt af at blive vasket af, så du får fjernet rester af snavs og skidt. Det kan også være en god ide at fjerne eventuelt spindelvæv. Hvis stalden er ren, er det også nogle gange nemmere at holde din hest ren. 

Få sikkerheden i top 

Der er stadig risiko for at blive smittet med Covid-19. Indtil vi alle er vaccineret, skal vi stadig være forsigtige med, hvordan vi omgås hinanden. Hvis du deler stald med andre, så er det vigtigt, at du sørger for at spritte af regelmæssigt. 

Derudover kan det også være en god ide at sørge for at have et visir på, som kan findes her. Udover at gøre det mere sikkert for dig selv, så øger du også sikkerheden og mindsker smitterisikoen for andre, så der er mere tryghed i stalden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *