Er der en kæmpe dyrlægeregning på vej mod dig?

zz11

Når man har med levende dyr at gøre, så må man også regne med, at der kan komme en del uforudsete udgifter. Når du har hest, så er der ofte en del af disse. De fleste budgetterer med dyrlægeregninger flere gange årligt. Det er dog ikke alle typer af dyrlægeregninger, som du kan forudse komme.

Regning

Forudsigelse udgifter i forbindelse med hestens sundhed:

  • Hesten skal vaccineres en gang om året, hvis den allerede er kørt ind i vaccinationsprogrammet, og ellers er det den første vaccination + 2 revaccinationer. 
  • Der skal gives ormekur to gange om året. En gang i foråret og en gang i efteråret. 
  • Hesten skal gerne have et helbredstjek og have tjekket tænder mindst en gang om året. Tænderne må gerne tilses to gange årligt. En hest kan sagtens have tandproblemer, uden du lægger mærke til det. De forsøger fra naturens side at skjule smerte, da dette gør dem svage i forhold til andre flokmedlemmer og potentielle rovdyr. Nogle gange udviser hesten symptomer, uden du forbinder det med tænderne. Det kan være at den savler, slår med hovedet, er irritabel, tager bidet eller bukker under ridning. 

Uforudsete dyrlægeregninger:

  • Viser der sig at være en skade på en tand, der kræver behandling, så kan der være tale om en uforudset dyrlægeregning, da du ikke har opfattet symptomer på tandproblemer inden tandtjekket.
  • Hvis hesten kommer fysisk til skade, så er der helt sikkert tale om en uforudset udgift. Nogle heste er så uheldige, at de kommer til skade flere gange årligt, for eksempel ved at få benet i hegnet, slåskamp med flokmedlemmer eller sågar at vride rundt på folden eller træde noget op i hoven.
  • Der kan også hurtigt opstå en akut situation, hvis hesten bliver syg, forgiftet af planter eller får kolik, der kan have en dødelig udgang, hvis ikke dyrlægen tilkaldes hurtigt. 

Pengetårn

Lån penge til den akutte dyrlægeregning

Da der er stor forskel på, hvor ofte heste får brug for dyrlægen, så kan det også være svært at budgettere med det. Det gælder naturligvis om at spare op til de forudsete udgifter og lægge et beløb til side til uforudsete udgifter. Er din hest rigtig uheldig, så er det ikke sikkert, at du har sparet nok op, og når en hest har brug for akut dyrlæge, så er der ingen vej udenom.

Har du ikke nok penge til dyrlægen, så kan du redde situationen ved at tage et online lån, hvor du kan få udbetalt pengene i en fart. Du kan eksempelvis tage et forbrugslån hos Leasy, der er en veletableret virksomhed i norden, der også er kendt for ”Peter fra Leasy”. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *