Vil du gerne ride, men har du også hørt at det er dyrt?

zz11

Vi ved alle sammen, at det er dyrt at have hest. Selv hvis du lejer eller låner en hest, er det ikke småpenge, der skal til, for at få råd til alt det udstyr, du har brug for.

Det betyder også, at det er svært for nybegyndere at træde ind hobbyen, for hvad nu hvis man ikke synes, det er sjovt, så har man jo brugt en masse penge, som man ikke nødvendigvis kan få igen.

Der er rigtig meget forskelligt udstyr, og for at gøre det så overskueligt som muligt, er der her en liste over de ting, du får brug for, når du vil begynde at ride.

Rideudstyr til rytter

Der er mange forskellige ting du kan købe, men som rytter er det allervigtigste du skal anskaffe dig en hjelm. Når du har den, er du nået rigtig langt hen ad vejen. Bagefter får du brug for ting som ridebukser, handsker, ridestøvler og måske en ridepisk.

Hjelmen kan du spare penge på, ved at købe brugt, eller vente til der er udsalg, og f.eks. handsker har du måske et sæt der dur, selvom de ikke er købt i en autoriseret ridebutik.

Indkøbsliste til rytter:

  • Ridehjelm
  • Ridebukser
  • Ridestøvler
  • Ridepisk
  • Handsker

 

Rytter på hest

Sadlen er det vigtigste du skal anskaffe dig

Det allervigtigste du skal anskaffe dig, er en ordentlig saddel. Heldigvis vil du i mange tilfælde, kunne låne en saddel, der hvor du låner en hest, men ofte vil du på sigt, få brug for din egen, især hvis du en dag står med din egen hest.

Da du kommer til at sidde på den længe, er det en god idé at købe en saddel i god kvalitet fra starten. Så undgår du at skulle købe en ny efter kort tid.

Det er vigtigt at sørge for, at den saddel du anskaffer dig, passer godt til hesten. Jo bedre sadlen passer hesten, jo mere stabilt og komfortabelt sidder du. Samtidig er det også vigtigt, at sadlen ikke genere hesten. Hvis den får ondt, fordi sadlen gnaver, kan den blive ulydig, og det kan ende med et dårligt forhold mellem dig og hesten.

Økonomien

Det bliver som sagt hurtigt dyrt at ride. En god måde at holde udgifterne nede på, er at købe så meget som muligt brugt. En anden god idé, er at vente, og købe på udsalg. Mange ridebutikker har med jævne mellemrum, brug for at få tømt lageret, så der kommer plads til næste sæsons varer. Derfor er det en god idé at kigge efter udstyr fra tidligere sæsoner, da der ofte kan være rigtig mange penge at spare.

I sidste ende, kan det dog blive nødvendigt at tage et kviklån. Det er der masser af andre ryttere der har gjort i tidens løb. Det er dog vigtigt, at du husker at regne på, om du har råd til at betale af på det. For hvis gælden ender med at vokse dig over hovedet, er der bare endnu mere rideudstyr du ikke har råd til.

Det er også vigtigt at huske på, at selvom mange ryttere går rigtig meget op i deres udstyr, og ejer mange forskellige dimser, er det eneste du egentlig behøver udover hesten; en saddel og en hjelm. Resten gør bare livet nemmere.

Saddel på hest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *