Det er dyrt at være hesteejer

zz11

Hvis du er et hestemenneske, så har du enten en eller flere heste, eller du drømmer måske om at få det. Ud over de mere praktiske forhold med at huse en hest og så videre, så er det med at have en hest en temmelig bekostelig affære. Det kan godt afholde nogen fra at holde hest.

Der er faktisk nogle måder at have hest på, der ikke er helt så dyre, men skal du have hest, så må du være indstillet på, at det koster nogle penge. Til gengæld er der mange glæder forbundet med at have tæt kontakt til en hest.

Træning i folden

At købe en hest

Er det en ridehest til et voksent menneske, du er på udkig efter, så kan priserne selvfølgelig variere. På de meget fine heste er der nærmest ingen øvre grænse for, hvad sådan en kan koste. I den anden ende af skalaen finder du for eksempel en ældre islænder uden en fin stamtavle. Sådan en kan anskaffes for et væsentligt lavere beløb.

Ud over selve indkøbet af en ridehest så kommer der også nogle nødvendige udgifter til dyrlæge, foder, udstyr og opstaldning. Alt dette kan tilsammen løbe op i et beløb, som kan virke helt uoverskueligt. Hvis du ikke har en særligt velpolstret bankbog, så kan et kviklån måske være en god løsning for dig. Så har du noget at komme i gang med, og når først hesten og udstyret er indkøbt, så kan du måske selv klare den derfra.

Staldarbejde

At have part i en hest

Der findes også en anden måde at have hest på. Hvis du for eksempel har part i en hest, så skal du ikke selv lægge et stort beløb på en gang og købe den. Du har heller ikke helt så store udgifter i forhold til opstaldning, for du betaler kun en form for leje af hesten og så videre. Du får dermed mange af de samme glæder ved hesten, det er bare ikke nær så dyrt eller nær så forpligtende.

Det kan være en fin måde at have hest på. Så betaler du et fast månedligt beløb for den samlede pakke, og du kan muligvis låne dig til meget af det udstyr, som du skal bruge. Hvis du alligevel gerne vil have dit eget udstyr, så kan du selvfølgelig købe det. Kniber det med finanserne til det, så kan du for eksempel bruge denne app til at booste din økonomi nok til, at du kan få råd til det.

Vælger du at have part i en hest, så kan du både røgte og ride en hest og få en masse dejlige oplevelser med dit yndlingsdyr. Det kan være, at du på et senere tidspunkt i livet får en stærk nok økonomi til at købe din egen hest. Det kan også godt være, at det fortsat passer helt perfekt at have hest på denne måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *