Få slappet af, når du endelig har fri fra ridning

Kvinde på hest

Er du virkelig glad for at ride? Og rider du måske på et forholdsvis professionelt niveau? Uanset hvad man godt kan lide at bruge sin tid på, er det selvfølgelig vigtigt, at man går all in på det, men det er altså også vigtigt, at man får nogle pauser, så man rigtig kan mærke sig selv.

Og hvis det eksempelvis er ridning, som fylder meget i dit liv, er det også vigtigt, at du ikke lader det fylde alt. For nogle gange kan det også være meget sundt at sætte sig med noget helt andet, så man kan mærke, hvordan man har det med det hele.

Hest i det fri

Fylder ridning meget i dit liv?

Nu er ridning en af de mere sunde hobbyer, man kan have, fordi det er en sportsgren, og fordi man ofte kommer ud i den friske luft, hvilket jo er meget sundt for både krop og sjæl. Men hvis man også rider i konkurrencer og lignende, vil der også være et pres forbundet med denne aktivitet, som nok for det meste er fint og noget, som du ikke mærker, men du vil helt sikkert også opleve, at det er noget, der fylder meget i perioder.

Derfor er det også vigtigt, at du giver dig selv lov til at slappe helt af og lave noget andet end at ride – det kunne eksempelvis være at se nogle gode film med familien.

Tv og konsol

Lav en hyggelig tv-stue

Hvis man gerne vil gøre noget godt for sig selv – eksempelvis op til et stævne eller lignende, hvor man nok vil føle sig lidt presset – kan man med fordel holde en afslapningsdag, hvor man kobler helt af og mærker sig selv.

Her kan man eksempelvis indrette sin egen lille tv-stue, hvor man selvfølgelig skal have en dejlige sofa eller seng at ligger i, og så skal der naturligvis også være et tv møbel og et tv, så man kan sætte alle mulige gode film på. Sådan får du altså muligheden for at få slappet godt af, og denne metode kan du naturligvis også bruge, selvom det ikke er ridning, det drejer sig om – det kan bruges hver gang du har brug for at slappe af.

Sådan viser du din passion for ridning igennem dit hjem

Som voksen har man få andre ting end sit hjem at udtrykke sig selv igennem. Det er i hjemmet, at du kan være dig selv, og hvor du kan lade din fulde personlighed vise sig frem. Det kan du blandt andet gøre gennem dit hjems indretning. Men hvordan viser du din kærlighed for heste og ridning frem?

Brug ridning som din boliginspiration

Ridning som princip kan sagtens være din boliginspiration. Tænk på dit forhold til aktiviteten; rider, du, fordi du elsker heste? Rider du, fordi du elsker fornemmelsen af det? Rider du, fordi det gavner din selvtillid at du kan styre og skabe et venskab til så stort et dyr? Det kan sagtens være en kombination af flere grunde, og de giver alle sammen mening. Når du ved, hvorfor du elsker at ride, er det nemmere at drage boliginspiration af det. 

 

Brugt grime

Hvilke elementer kan du inddrage?

Nu kommer det næste skridt; hvad skal du inddrage i indretningen? Der er mange forskellige elementer i ridningens verden, så du skal overveje, hvor mange af dem, du gerne vil have med. Skal de blot ligge i baggrunden som en fornemmelse af ridning, eller skal det være super tydeligt, at du elsker heste? Det er helt op til dig. Du kan for eksempel inkludere hestesko som pyntegenstande, eller lave en væg af træ, der minder om en stald. Der er selvfølgelig mange andre måder at gøre det på. Vil du læse flere tips til boliginspiration og andre hverdagsting, kan du gøre det på https://kastrupavisen.dk/.

Inkluder flot udstyr

Når ridning er din boliginspiration, så ligger det lige til højrebenet at inddrage udstyr til heste i dit hjem. Selvfølgelig er det ikke praktisk at have det udstyr derhjemme, som du stadig aktivt bruger, men du kan godt finde antikt tilbehør, der på nuværende tidspunkt bedst kan bruges til at pynte. Du kan for eksempel hænge en flot, gammel grime op på væggen, eller sy et elegant dækken om til pudebetræk. Kun fantasien sætter grænser.

Lad din personlighed skinne

Ridning er en del af din personlighed; det skal du da vise frem. Om du vil gøre det diskret eller tydeligt er op til dig, men du skal ikke gemme nogle dele af din personlighed væk, når det handler om dit hjem. Dit hjem skal være dit foretrukne miljø; hvis du elsker ridning, giver det god mening, at du også vil elske dit hjem, når du har ridning som boliginspiration. 

4 fantastiske ideer til juleferien 2020 – den jul man aldrig vil glemme

Som ordsproget siger – “ude godt men hjemme bedst”. Dette er meget sandt for året 2020, hvor de fleste føler det er bedst at holde sig indenfor hjemmets fire vægge. Mange har derfor også et ønske om, at skabe en speciel og hyggelig julestemning netop her. 

Det behøver heldigvis ikke at være særligt svært at gøre – for julen er netop de dage om året, hvor der er mange muligheder for at få en speciel tid sammen.

Her er 4 fantastiske ideer til juleferien, så man vil huske julen 2020 som en af de bedste man har haft.

1. Sæt lys på bordet og find jule puslespillet frem

Der er mange opgaver i julens tid som kan føles hektiske og nogle gange endda stressende. Derfor er juledagene en tid hvor det ikke gør noget, at man har ideer til juleferien der er lidt mere meditative. Der findes i dag puslespil i så mange varianter, at det er sjovt for alle – hvad end man udfordrer sig selv eller er flere om at få den sidste brik på plads. At lave en juletradition over brikkerne på bordet, er en fantastisk måde hvorpå man får mere nærhed i julen.

 julepynt af trylledej

2. Skab unik og mindeværdig julepynt ud af trylledej 

Det er nemt at lave trylledej med lidt salt, mel og en varm ovn. Tilføj eventuelt lidt vanilje til ovnen mens den varmer, så rummet får en dejlig duft. 

Man kan forme trylledejen på alle måder og gøre sit julepynt helt personligt og unikt. Herefter kan julepynten tilsættes farve med eksempelvis hobbymaling. Ideer til juleferien behøver slet ikke at være kringlet, for en enkelt trylledej kan give flere timers sjov – samtidigt med at resultatet pynter smukt på træet eller kan gives som gave til nære venner. 

 

3. Find et varmt tæppe og pude og sæt julebogen på lyd

Hvad med H.C. Andersens juleeventyr foran pejsen med en varm kop kakao i hånden? De fleste af os har glemt at bøger er noget man kan nyde sammen med sin familie. I stedet for at se en film, så kan man tænde op i pejsen og sætte sig sammen med boller og kakao, og lytte til eventyr som i gamle dage. Der er ikke engang brug for, at en bestemt person læser højt. Det er nemlig nemt at finde lydbøger i dag, som gør oplevelsen levende og fortryller alles opmærksomhed. 

4. Send en betænksom gave til en man tænker på

Ideer til juleferien kan også være, at man selv kreerer en gaveide derhjemme som man kan sende til en der vil blive glad for overraskelsen et helt andet sted i landet. Man kan bage kager der pakkes ind med et kort, lave hjemmelavet chokolader fyldt med julens dufte af appelsin eller marcipan. Man kan også blot skrive et brev, hvor man fortæller om hvad der er sket i årets løb og spørger til hvordan det går. En af de største gaver i livet, er trods alt at give til andre. En gave til en jul der aldrig glemmes. 

Derfor er ridning godt for dig

Kvinde på hest

Der er ingen tvivl om, at os mennesker har brug for at komme ud i naturen og opleve en masse derude. Der er desværre bare alt for mange, der ikke er synderligt gode til at komme ud, og det er en skam. 

Her kommer en af ridningens mange fordele ind i billedet. Når man rider på en hest, kommer man nemlig helt automatisk ud og oplever en masse natur, som man måske ellers ikke havde fået hverken muligheden eller haft lysten til at opleve. Det er blot en af de mange fordele, der er ved at ride i sin fritid, og det kan du se mere om lige her.

Smuk natur

Kom ud i naturen

Når man rider en tur, kommer man, som nævnt ovenfor, ud i naturen på en helt speciel måde. Hvis det kniber med at få dig selv overtalt til at komme ud naturen, kan det være en rigtig god måde, hvorpå man kan komme afsted. Der er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du vil se, når du er ude at ride. Du er derfor sikret en lang række fantastiske naturoplevelser, hvis du begynder at ride. 

Se skarpere ud

Det er heller ingen hemmelighed, at ridning og sport generelt har en positiv effekt på ens udseende. Faktisk kan man begynde at se mange forskelle i sit udseende, hvis man begynder at ride. For det første udvikler man en utrolig stærk kernemuskulatur, som kan være med til at give dig et stærkere og mere friskt udseende. Det kræver nemlig rigtig mange muskler at ride, så du kan godt forberede dig på at ændre din fysiske udstråling en anelse, hvis du begynder at ride.

For det andet er de mange timer ude i naturen, som man automatisk får ved at ride, rigtig godt for dig og din hud. Du vil begynde at se en friskhed, da din krop får langt flere vitaminer fra for eksempel solens stråler. At du ændrer dit fysiske udseende til noget bedre, betyder ikke, at du ikke skal en tur til frisøren en gang imellem. 

Frihed

Bliv friskere

Det er ikke kun fysisk, at du ville kunne begynde at mærke en markant forskel, såfremt du begyndte at ride. Faktisk kan den ro, man får, når man er ude at ride i naturen, have en lang række gavnlige effekter for din koncentration og indre ro. Der er derfor ikke rigtig nogen grund til at lade vær med at begynde at ride. 

 

Det skal du lave, når du holder mindre pauser ude på rideskolen

Der kan hurtigt komme nogle små pauser i løbet af ens eftermiddag, når man befinder sig ude på en rideskole. Det kan for eksempel være, at man lige må vente lidt, indtil man kan få fat i den rette hest eller det rette udstyr. Eller måske er der blot nogen, som benytter ridebanen netop i det øjeblik, hvor man selv gerne vil benytte den.

Her kan du læse om nogle ting, du kan lave for at fylde disse små pauser ud og ikke ende med at kede dig.

Tag en snak med de andre 

Det er altid rart at møde nye mennesker, som har de samme interesser som en selv. For dig er din store interesse jo netop heste, så det giver god mening, at du prøver at skabe kontakt til andre mennesker, som også elsker heste lige så meget som dig.

Prøv derfor at starte nogle små samtaler med de andre ude på rideskolen, imens du holder pause. Lav nogle små positive kommentarer omkring deres rideudstyr, spørg dem forskellige spørgsmål eller benyt dig af andre små tricks til at starte en lille samtale op.

Måske disse personer kan blive til nye venskaber?

Kvinde på hest

Tag dig af dine fysiske behov 

Vi mennesker har nogle forskellige fysiske behov, som vi må tage os af nu og da. I de små pauser er det derfor ideelt, at du lige benytte lejligheden til for eksempel at tage på toilettet, snuppe en slurk vand eller hive din Kangertech eller cigaret frem for at få taget dit nikotin fix.

Du kan også benyttes sådan at små pauser til en lille mindfullness øvelse ved at fokusere for eksempel på din vejrtrækning eller blot observere omgivelserne omkring dig. Det kan blive til en god vane, som har positive effekter på dit mentale helbred.

Se de små pauser som en mulighed for lige at holde dig selv og din krop vedlige, inden du igen skal gå igang med en ny aktivitet.

 

Sådan forbereder du dig til et ridestævne

Landskab

Står du netop og skal til dit første ridestævne? I det tilfælde kan nerverne godt sidde lidt uden på tøjet, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned. Derfor stiller du måske også en række spørgsmål til, hvordan du forbereder dig bedst muligt. I den anledning får du her et par fif til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, så du er er klar til et godt stævne. 

Dressur

Du kan godt!

Det er få dage inden ridestævnet løber af stablen. Du er nervøs, kan du mærke. Faktisk så nervøs, at du lige nu har svært ved at finde ud af, hvad du kan gøre og ikke gøre. Først og fremmest er det vigtigt, at du husker dig selv på, det nok skal gå. Det er klart, at nervøsiteten ligger og lurer en smule, fordi det er dit første stævne. 

Faktisk siger man om nervøsitet, at det kan være positiv ting. Det får nemlig adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen og kan gøre, at du bliver bedre til at fokusere på resultatetet og det, der i virkeligheden tæller. 

Det medvirker generelt til hurtigere reaktioner og gør dig mere frisk. Desto mere du siger til dig selv ”jeg kan godt”, desto mere formår du at overbevise dig selv om, at selvfølgelig kan du det. 

Du har med sikkerhed øvet programmet en masse gange op til stævnet, hvor det er gået præcis, som det skulle. Hvorfor skulle det ikke også gøre det igen? Du ved med dig selv, at du har evnerne til at gøre det. Vend derfor angsten til noget positivt og mind dig selv om, at du har de rette kompetencer. Du er dygtig. 

Rytter

Undgå perfektionisme 

Mange ryttere, håndboldspiller eller fodboldspillere kan indimellem have tendens til at slå sig selv oveni hovedet, hvis noget ikke går som forventet. Hvad, der er værd at huske, er, at du gør det, du kan gøre. Det er ikke alt, du kan kontrollere. Derfor bør du først og fremmest fokusere på at undgå at bekymre dig om de ting, der muligvis kan gå galt under stævnet. Sørg derimod for at bruge din energi på andre ting, som du måske kan ændre inden stævnet. Det giver dig også langt bedre muligheder for at klare det godt. 

Det, du kan kontrollere, det er for eksempel starttider, rutinen, udstyret og klargøring af hesten. Din planlægning er noget, der er vigtigt at få styr på og kontrollere. På den måde er dine rammer allerede gode. Det kan desuden hjælpe dig med at bevare roen. 

En anden god øvelse er at distrahere dig selv op til stævnet. Det kan være, du forinden bruger en masse energi på at overveje, hvad der muligvis kan gå galt. Forkæl derimod dig selv og tag en tur til frisøren. Hvis du bor i Ishøj og omegn, er der rig mulighed for dygtige frisører rundt omkring i byen, som kan pifte dit hår op inden stævnet. Det kan være med til at distrahere dig fra en masse bekymringer. Du kan se en oversigt over de forskellige lokale frisører i Ishøj her.  

Så er det op på hesten

Kalder alle hestefans. Har du overvejet at starte til ridning? Så er der måske nogle ting som du skal overveje, når det kommer til en sport som denne. Det er en lærerig sport, som indeholder meget mere end bare kondition. 

Der er også en stor del pleje forbundet med ridning, som er vigtig for båndet mellem hest og rytter. En hest er et mægtigt dyr, men den kommer også i mange størrelser og temperamenter. Derfor skal der også være styr på sikkerheden, hvilket betyder at ridning kan kræve en del udstyr. Læs videre for at blive klogere på de vigtige sikkerhedsforanstaltninger for ridning.

Dressur

Sikkerhed og udstyr

Som de fleste er bekendt med, så er ridning en af de dyrere sport. En hest kan koste mange penge og dertil følger stald, foder og udstyr. Tit kan man dog nøjes med at købe kontingent til en rideskole, hvilket gør det betragteligt billigere. 

Men man skal stadig sørge for eget udstyr, hvilket skal passe til dine kropsmål. Man skal altid bruge hjelm, og i nogle tilfælde også en sikkerhedsvest som kan beskytte ryggen. Dertil kommer også ridetøj og støvler. Det er vigtigt at understrege at der skal bruges en ridehjelm til ridning. Det er alt for risikabelt at forsøge sig med en cykelhjelm for at spare penge. Så hellere investere lidt flere penge i noget ordentligt udstyr, der er skabt til formålet.

Vælger du at købe din egen hest, skal der også købes udstyr til denne. Her er det også vigtigt at finde udstyr som passer til hestens mål. Det er vigtigt at både rytter og hest er komfortable under ridning, da det ellers kan føre til irritation og ulydighed fra hesten. Man går gerne til ridning på grund af interessen for heste, men i sidste ende har relationen mellem hest og rytter, også stor betydning for sikkerheden. Rytteren kan ikke være forberedt på alt der kan ske, men man kommer lang vej ved at kende sin hest.

Dressur

Vedligeholdelse og opbevaring af udstyr

Som før nævnt kan udstyr være dyrt, og derfor er det vigtigt at vedligeholde og opbevare det ordentligt. Særligt seletøj og sadel bør renses jævnligt og smøres med læderolie. Hvis det ikke gøres, kan selen blive ødelagt og muligvis knække under brug, hvilket kan være farligt. 

Derudover er det vigtigt at opbevare udstyret fornuftigt og aflåst, for at sikre mod tyveri. Har du ikke et rum med lås, er det heldigvis nemt at få en lås monteret. På den måde er du sikret at dit værdifulde udstyr, ikke bliver stjålet. Det er også under tyveriforsøg at man kan få ødelagt sine låse, og derfor kan det være en god idé at kende nummeret på en låsesmed, der kan reparere låse.

 

Hest med westernudstyr

Vær aktiv og se godt ud samtidig

fitnesspige i træningscenter

Er du sådan én, der elsker at være aktiv? Elsker følelsen af at få pulsen op og mærke sveden pible frem på huden? At være aktiv er helt essentielt for vores sundhed og trivsel. Derfor er det vigtigt at prioritere i hverdagen – også selvom du ikke nødvendigvis synes, at du har tid til det.

Man kan skabe mange forhindringer for at komme af sted til træning. Det kan være, at du bliver nødt til at træne meget tidligt inden arbejde, at vejret er dårligt, at du har mere lyst til at ligge på sofaen eller at du føler dig grim, når du træner hårdt.

I denne artikel får du dog muligheden for at finde ud af, hvordan du kan se godt ud, mens du træner, så dette ikke skal være en forhindring for at komme af sted. 

kvinde renser hud

Hold et skarpt øje på din hud

Når du træner, vil din krop helt automatisk blive varmere og måske begynde at svede. Det betyder også, at dine porer i huden åbner sig, så varmen kan fordampe herigennem. Bakterier vil derfor også have meget lettere ved at trænge gennem hudens membran og sætte sig som skidt. Dette vil resultere i urenheder, såsom bumser og hudorme – og det er der nok ikke nogen, som er interesserede i.

Når du er træner, er det derfor en rigtig god ide at fjerne makeup og rense huden inden, du går i gang. På den måde minimerer du skidtet, der kan trænge ind og skabe irriterende bumser.

Selvom du har det bedst med at være ude blandt mennesker, når du har flot makeup på, vil du på den lange bane få en meget flottere hud, hvis du ikke træner, når du har fuld krigsmaling på.

Herudover er det også vigtigt at holde fingrene væk fra dit ansigt. Hvis du tørrer sved væk med hænderne, vil du også tørre bakterier fra disse rundt i ansigtet. Hvis du føler et behov for at fjerne sveden fra ansigtet, er det bedre at benytte papir eller et helt rent håndklæde. Særligt hvis du træner indenfor på løbebånd, cykel eller lignende, kan du komme til at svede meget.

Efter træning skal du vaske dit ansigt, så der ikke ophober sig gammelt sved og bakterier. Du vil højst sandsynligt gå i bad og ellers kan du vaske eller rense dit ansigt. 

kvinde der løber

Sådan undgår du fedtet og kedeligt hår

Har du langt hår, kan dette være en udfordring under træning. Hvis du synes, at det er svært at sætte håret i en praktisk og flot frisure, kan du helt sikkert få din lokale frisør til at hjælpe dig. En frisør er kreativ og uddannet til at hjælpe dig med at få det flotteste ud af dit hår.

Når du sveder, vil du ikke kunne undgå, at dit hår også bliver vådt og fedtet af sved. En god frisure kan dog hjælpe meget på at minimere dette. Efter træningen kan det være en fordel at bruge gode produkter til at rengøre håret med.

Undgå at vaske dit hår dagligt, da håret ikke har godt af hyppig hårvask. Hvis du kan nøjes, kan du bruge lidt tørshampoo, så håret ikke ser fedtet ud. Når håret skal vaskes kan du bruge en god shampoo og balsam, som bevarer fugten og giver en flot glans.

Følger du disse enkle råd, vil du helt sikkert se godt ud under din træning.

Opbevaring til dine ting mens du er på hest

Sort taske

Mens du er på en lang tur med hesten, skal du jo have plads til dine ting et sted. Det kan godt være svært at finde en ordentlig taske, du også kan have på, mens du rider. Den skal ikke hoppe op ned, da det er vildt distraherende. Du kan læse her om den perfekte taske, og hvilken slags taske det kunne være.

Flotte tasker

En taske der hverken er for stor eller lille

Du skal selvfølgelig vælge en taske, der ikke er for stor – men heller ikke for lille. Derfor skal du overveje, hvor meget du normalt har på dig, når du tager en tur med hesten. De fleste har i hvert fald sin mobil med sig, og så måske en vandflaske. Hvis det kun er de to ting, behøver man ikke en særlig stor taske. Så her kunne det være en hoftetaske eller også kaldet en bæltetaske. Det kunne også være en meget lille skuldertaske.

En taske der kan strammes og løsnes

For at tasken ikke hopper op ned, skal den sidde stramt. Derfor skal den have den her løsne og stramme funktion. Det går jo ikke, hvis den er alt for stram, og det næsten er umuligt at få den af, og det går heller ikke, hvis den er for løs, da den så bare hopper i alle mulige retninger, og endda kan falde af.

Både bæltetaske og skuldertaske kan have den her funktion, og det var jo også en af de tasker, som havde en rigtig god størrelse. Specielt bæltetasken kan være rigtig smart, da den ofte har flere rum. Både små og store rum kan være rigtig brugbare, for dig der har små ting med dig. Desuden findes de i alle mulige mærker, så der er en rigtig god chance for, du kan finde en taske med dit yndlingsmærke, og også i lige den farve, du vil have. Du kan finde tasker hos pashion.dk.

Ridning

Bæltetasker er en trend

Med bæltetasken får du det hele. Den er perfekt til dig, der rider, da mange af dem har en funktion, der gør, at de kan strammes og løsnes. De findes i mange kendte mærker og i mange flotte farver, mønstre og størrelser. Men den er ikke bare brugbar, den er også moderne. Så du behøver slet ikke bekymre dig om, om du ser godt, da tasken jo rent faktisk er en trend, derfor er der mange, der bærer den. Så bæltetasken er et helt fantastisk valg.

Mange overvejelser inden du får en hest

Hest

Der er især mange piger som elsker at tilbringe tid med heste. Mange finder ro i sjælen fordi heste er fredelige dyr, som du både kan nusse om og ride på. I dag starter mange børn til ridning i en tidlig alder og får med tiden en drøm om at få deres egen hest. Det kræver tid, plads og økonomi hvis du gerne vil have din egen hest. Hesten skal både have foder, en staldplads samt pleje og passes på daglig basis. Nogen vælger at få deres hest opstaldet tæt på hjemmet, så det er nemt at komme forbi og sige hej til den. 

Dressur

Er en hest det rette valg for dig?

Det er vigtigt at du tænker dig grundigt om inden du anskaffer dig en hest. Det er ikke en billig investering, da en god ridehest hurtigt kan koste mange tusind kr. Du skal overveje mange ting og regne på, om du har råd til at have den. Der er månedlige udgifter som fodring og opstaldning og skal samtidig tænke på, at den indimellem skal have skiftet sko og en tur forbi dyrlægen. Derudover er det en god ide hvis du afsætter penge til ride udstyr, da meget udstyr hurtigt bliver slidt hvis du bruger det ofte. 

Hvad er dit behov?

Udover det økonomiske perspektiv skal du også overveje hvilken type hest du gerne vil have. Det er vigtigt du overvejer hesteracen ud fra hvad dine forventninger er til den. Skal hesten bruges til hyggeridning eller f.eks. til dressur? Det anbefales at du kommer ud og ser på forskellige heste, så du kan finde ud af, om der er en god kemi. 

Sadel

Hvad gør du når du skal på ferie?

En anden vigtig parameter du skal have i baghovedet, er hvilke muligheder du har for pasning hvis du f.eks. skal ud at rejse. Hvis du er sikker på dit valg om en hest og har en løsning i tilfælde af ferie, så skal du ikke være bekymret for at booke en rejse sydpå. På hjemmesiden http://southern.dk/slap-af-sydpaa/. kan du booke ferie og glæde dig til at slappe af.