5 gode råd til dig der overvejer at købe hest

zz11

Overvejer du at anskaffe dig din egen hest? At have sin egen hest giver en lang række fantastiske oplevelser og det er helt unikt at eje sin egen hest. Samtidig følger der med at have en hest også meget arbejde og ikke mindst ansvar, og der er derfor flere ting, som du skal overveje, inden du køber din egen hest. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du blandt andet skal være opmærksom på.

Lær at ride, før du køber din egen hest

Det første råd, til dig der overvejer at købe egen hest, er at det er vigtigt at du har lært at ride, før du anskaffer dig din egen hest. Når du lærer at ride, lærer du samtidig meget om heste, og den viden er vigtigt at have, hvis du gerne vil have din egen hest.

Det kræver en del erfaring at vide hvordan du håndterer en hest, og hvis du vil have din helt egen hest, er det vigtig erfaring at have. Hvis du ikke har den store erfaring med heste endnu, er det derfor en god idé at starte ud på en rideskole, hvor du først kan lære en masse om heste.

Det koster mange penge at eje en hest

Det næste, som du skal overveje, inden du køber en hest, er om du har råd til at have en hest. Ligesom med alle andre kæledyr, koster det mange penge at have hest.

Først og fremmest skal du have meget udstyr og så koster selve hesten også mange penge. Samtidig er der mange løbende udgifter fx til dyrlæge, foder, smed, forsikring og meget andet, og det er vigtigt, at du er klar til at bruge mange af dine penge på din hest, da der indenfor de enkelte udgifter kan gemme sig mange mindre udgifter.

I forhold til foder kan der fx dukke lidt ekstra udgifter op til kosttilskud som fx fiskeolie der, ligesom hos os mennesker, er vigtigt for leddene hos heste og derfor kan være nødvendigt for at opretholde en god sundhed hos din hest.

Har du tid til at have din egen hest?

Ud over penge, tager det også meget tid at eje en hest. Det er fantastisk at bruge tid på at passe hesten og tage den med ud og ride. Men det kræver tid hver dag, hvis du gerne vil have din egen hest. Du kan måske lave aftaler med andre hesteejere om at passe hestene fælles, men som udgangspunkt kræver det at du kigger til din hest hver dag.

Derfor er det vigtigt at overveje, om det passer ind i dit liv lige nu. Hvis det er din store drøm at have din egen hest, er du sikkert også klar til at bruge en masse timer i hestestalden, men det er alligevel vigtigt at du overvejer det grundigt, inden du køber din hest.

En hest kræver tid på mange forskellige måder. Det handler først og fremmest om at passe hesten og selvfølgelig brude tid på at ride.

Men ud over det kommer der fx også lidt ekstra vasketøj i form at håndklæder og andet, og du skal bruge tid på dyrlægebesøg og mange andre ting.

Når det er sagt: Det er fantastisk at være hesteejer

Nu har vi snakket lidt om, hvad det kræver at være hesteejer og de overvejelser du skal gøre dig, inden du beslutter dig for at købe hest. Men når det så er sagt, vil vi gerne slå et slag for at du får alle dine investeringer igen – det er nemlig helt igennem fantastisk at være hesteejer

Med en hest får du en masse fantastiske oplevelser og du får samtidig en ven for livet.

Derfor er der mange foranstaltninger som du skal gøre dig, inden du køber hesten. Det er fx en god idé at være klar til at forene købet af din hest ved at tage et par gode billeder af din nye hest. Det kan du nemt gøre med din mobil, da mange smartphones i dag har nogle gode kameraer. Det kræver selvfølgelig at din mobil er i god stand. Hvis det ikke er tilfældet, er der gode muligheder for at finde iPhone reparation rundt omkring i København.

Vær sikker på at du køber en sund og rask hest

Når du har besluttet dig for at købe en hest, er det vigtigt at du er sikker på at du køber en sund og rask hest. Derfor er det en god idé at få en dyrlæge til at give den hest, som du overvejer at købe et sundhedstjek, så du er sikker på at hesten er sund og rask.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *